Jaguar F-Type nu ook als... rallywagen?!

jaguar f-type rally 2018

Bij Jaguar zitten ze niet verlegen om een absurd project naar de buitenwereld te brengen. Laatste in lijn? Een rallyversie van de F-Type Cabriolet. Er zit wat in de thee daar in Coventry...

Weet je de F-TYPE Chequered Flag van enkele weken terug nog die moest vieren dat Jaguar al 70 jaar sportwagens bouwt? Blijkt dat het Britse merk nog wat meer feestmodelletjes uit haar hoed heeft getoverd. Want als eerbetoon aan de XK120 die ooit rally reed brengt het merk nu de F-Type rallycar naar buiten. Jawel, dat las je goed.

FIA goedgekeurd

Meteen al je droom doorprikken; nee, je zal deze F-Type niet snel tegenkomen in de rallycompetitie. Het is te zeggen, Jaguar heeft geen plannen om omgebouwde F-Types aan te bieden aan rallyteams. Wel zullen de auto's present tekenen op verschillende evenementen de komende maanden. Zonder problemen, want de auto's zijn gebouwd volgens de normen van de FIA.

jaguar f-type rally 2018

Dan hebben we het over een rolkooi, kuipstoelen met zespuntsharnas en handremknuppel om jaloers op te zijn. Technisch worden de wagens (het zijn er twee) ook grondig onder handen genomen. Een verhoogde ophanging met verstelbare dempers en zachtere veren moet samen met de offroadbanden zorgen dat de F-Type offroad zijn mannetje kan staan.

De 2-liter viercilinder turbobenzine lijkt niet gewijzigd, de remmen werden dan weer wel opgewaardeerd. Tijd voor een nieuwe rallyklasse voor cabrioversies van sportwagens?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws