Skoda BSC is 110 jaar oude sportwagen met 12 pk

skoda bsc restauration 2018

Wat je vermogende betovergrootouder zou rijden in 1908? De hipste sportwagen van Tsjechië natuurlijk! Of iets specifieker, deze BSC van Skoda met de volle 12 pk onder de kap. Ja, de automobielsector is met rasse schreden vooruit gegaan.

Skoda zet maar al te graag in de spotlight dat het merk al langer dan een eeuw meedraait in de automobielsector. Dit doen ze door geregeld klassieke modellen van het merk minutieus te restaureren tot een staat die nieuwer is dan de nieuwstaat. De laatste jaren hield het merk zich bezig met de restauratie van de BSC, de sportversie van de BS, één van de eerste auto's die Skoda-bezielers Václav Laurin en Václav Klement op de markt brachten.

skoda bsc restauration 2018

De BSC begaf zich dan ook zonder schaamte in het sportwagenveld van de jaren 1908. Dankzij zijn twinturbo V12 met 700 pk. Geintje natuurlijk, want deze BSC deed het met een 1.4-liter twee-in-lijn met waterkoeling en de volle 12 pk. 2 pk's meer dan zijn regulier broertje, de BS. Amper twaalf exemplaren werden ooit in elkaar geschroefd en deze BSC is het enige nog overlevende exemplaar op onze aardbol. Waardevol goed dus.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws