Tesla flirt met Sprinter

mercedes-electric-sprinter

Elon Musk heeft interesse in de elektrische Sprinter van autobouwer Mercedes. De perfecte link tussen zijn elektrische auto en zijn elektrische vrachtwagen.

Tesla heeft intussen een breed gamma aan elektrische voertuigen maar tussen de Model X'en van deze wereld en de Tesla Semi truck gaapt nog een opening. Een bestelwagen is er vooralsnog niet, die one-off shooting brake kan je bezwaarlijk een bestelauto noemen.

Als het aan Elon Musk ligt - en die beslist uiteindelijk altijd - komt daar verandering in want hij heeft zijn oog laten vallen op de Mercedes eSprinter. Dat is de meest recente elektrische Mercedes-bestelwagen, met een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. Hij krijgt een accupakket van 41 kWh of 55 kWh en een maximaal laadvermogen van 7,2 kW. Snelladen zou ook mogelijk zijn.

Ook topman bij Mercedes, Dieter Zetsche staat niet weigerachtig tegenover een samenwerking, zolang beide merken maar concurrent van elkaar kunnen blijven.

Mercedes had tussen 2009 en 2014 al een aandelenbelang van 10 procent in Tesla. Uit de toenmalige samenwerking ontsproot de elektrische B-Klasse.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws