Ford heeft team van 18 "ruikers" om autogeuren te elimineren voor China

Ford Geur

In China verafschuwen ze de geur van een nieuwe auto zo erg dat Ford besloten heeft een team aan te stellen om geurtjes op te sporen en te elimineren.

De allergrootste ergernis dat de Chinese markt heeft met nieuwe auto's? Nee, niet het opgegeven verbruik dat in realiteit niet haalbaar is (staat op stek 2 trouwens), wel de geur van de nieuwe auto. Jawel, Chinezen zijn blijkbaar zeer gevoelig aan de geur van auto's. Tot op zo'n punt dat Chinezen daadwerkelijk toegeven een auto niet te kopen als de geur niet "goed zit". Een verhaaltje dat we trouwens niet even verzinnen maar daadwerkelijk naar boven kwam door onderzoeksbureau JD Power.

Ford neemt alvast het zekere voor het onzekere en heeft een team van 18 personen die aan elk interieurstukje van een nieuwe auto moeten ruiken - ja, wij proberen ook onze lach in te houden - om ze te bepalen waar nu de grootste geurhinder van komt. Het uiteindelijke doel is om geurloze auto's op de markt te brengen. De tijdelijke oplossing van Ford om de geurmix van leder, plastiek en lijm weg te krijgen? Nieuwe auto's buiten in het zonlicht zetten met het raampje open en de motor laten draaien met de verwarming op de hoogste stand.

Ford Geur

Misschien elke klant een gratis Arbre Magic geven Ford? Die spiegelboompjes kunnen in geen tijd de geur van een nieuwe auto naar de vaantjes helpen. Of verbeteren, indien je in China woont.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 10:32
afbeelding van Jelledr

Da vind ik juist het zalige aan een nieuwe auto. Ieder merk heeft zijn eigen specifieke geur.

andre123 13:40
afbeelding van andre123

wat mij betreft mogen ze een optie ontwikkelen "nieuwgeur"
die arbre magic heeft me nooit aangesproken

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws