Zo ver geraak je wereldwijd met 50 euro benzine

Benzineprijs wereldwijd

Dat je niet overal evenveel liters benzine krijgt voor je hard verdiende centen hoeven we je niet meer te vertellen. Maar hoe ver geraak je nu wereldwijd met een Ford Fiesta en 50 euro aan benzinebudget? Brits verzekeraar Veygo zocht het uit. Hoe België scoort?

Een simpel onderzoek; neem één van de meest populaire auto's ter wereld (de Ford Fiesta) en leg een tankbudget van 50 euro voor. Hoe veel kilometers kan je dan met die Fiesta wereldwijd bollen voor die 50 euro letterlijk opgelost is in de tank. Een onderzoek dat pijnlijk aantoont hoe zwaar de taksen op brandstof zijn in sommige landen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; nee, België doet het hoegenaamd niet goed in dit onderzoek. Want ons land staat zo goed als onderaan. Een klein lichtpuntje; we doen het nog steeds "beter" dan buurlanden Nederland en Frankrijk. Wat frappante cijfers? Bij deze:
In België geraak je met een Ford Fiesta en 50 euro aan tankbudget zowat 547 kilometer ver, dankzij 34 liter benzine. Om dat in perspectief te brengen; in Iran rij je met datzelfde budget maar liefst 3.387 kilometer ver omdat die 50 euro daar 212 liter benzine geeft. Ruwweg 6 keer zo ver dus. In de Verenigde Staten gaat het over zo'n 1.100 kilometer.

Benzineprijs wereldwijd

Bekijk HIER de lijst in het groot.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dries Segaert 16:15
afbeelding van Dries Segaert

Ik moet nu toevallig naar Venezuela, hoe ver geraak ik daar met 50EUR ?

andre123 17:08
afbeelding van andre123

op zich een leuke vergelijking.
hoewel een werkelijke vergelijking aan de hand van het gemiddelde loon een heel ander beeld zou geven denk ik.
50 euro in belgie is niet hetzelfde als in iran.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws