Kiezen maar: BMW 8 Reeks Cabrio vs Mercedes S-Klasse Cabrio

BMW 8 Cabrio vs Mercedes S Cabrio

Zoals het een goed Duits merk betaamt tovert BMW vlak na de lancering van de 8 Reeks Coupe al een tweede variant uit haar hoed. Niet verrassend is dat de 8 Reeks Cabrio. Hoe die zich weet te verweren tegen de Mercedes S-Klasse Cabrio?

Met de 8 Reeks Cabrio en Mercedes S-Klasse Cabrio hebben de Duitse rakkers weer twee lekkere dakloze kanonnen in hun stal om een robbertje te vechten. Wat blijkt echter? BMW en Mercedes proberen zo ver mogelijk uit elkaars vaarwater te blijven. Waardoor een vergelijk tussen 8 Cabrio en S Cabrio niet zo simpel is. Bewezen door de volgende X puntjes.

Diesel vs geen diesel

Te beginnen met de motoren. Want Mercedes lepelt enkele benzines in het vooronder van de S-Klasse Coupé. Bij BMW is er echter plaats voor een diesel in de 8 Cabrio. Specifiek gaat het dan over de 840d xDrive Cabrio. Die krijgt een zes-in-lijn voorin met 320 pk. Waardoor je als dieselrijder enkel aan je trekken kan komen bij BMW. Anderzijds, een diesel-cabrio... het blijft een rare combo.

BMW 8 Cabrio vs Mercedes S Cabrio

Niet aanvallend maar aanvullend

Daarnaast heeft BMW goed gekeken naar de line-up van de S-Klasse Cabrio, want met haar benzine-alternatief - de M850i xDrive Cabrio - komt het niet rechtstreeks in dezelfde schuif te liggen. Wat we daar mee bedoelen? Die M850i gebruikt een V8 met maar liefst 530 pk. De S Cabrio, die doe het met een 469 pk sterke V8 (S 560) of eentje met 612 pk (S 63). Waardoor de BMW mooi het gaatje tussen die "instap"-S Cabrio en AMG-versie opvult.

Prijstopper

Kijken we naar de prijzen, dan heeft BMW een streepje voor. Want de instapversie van de 8 Cabrio kost amper 110.150 euro. We zeggen "amper" omdat je bij Mercedes met minimaal 151.855 euro over de boeg moet komen. Het verschil zit 'm uiteraard dat de Beamer over de 320 pk sterke zelfontbrander beschikt terwijl de Mercedes al meteen 469 benzinepaarden mag parkeren in zijn vooronder. Voor de strafste 8 Cabrio vraagt BMW trouwens 138.150 euro. Meer pk's voor minder geld dan bij Mercedes dus.

BMW 8 Cabrio vs Mercedes S Cabrio

Andere insteek

Tenslotte is er nog de insteek van beide wagens. Trekt Mercedes volop de kaart van comfort met een grob pk's, dan onderstreept BMW meermaals dat de 8 Reeks een sportief rijdende GT is. Eerder een Aston Martin-rivaal dan een Bentley-alternatief zeg maar.

Welke auto brengt jullie aan het dromen? De 8 Reeks Cabrio? Of toch de S-Klasse Cabrio?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Somers Ewoud 12:47
afbeelding van Somers Ewoud

Sowieso de Mercedes, veel stijlvoller imo.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws