Dit zijn de 5 auto's van 2018 door de lens van huisfotograaf Glenn

Top 5 Autofans

Huisfotograaf Glenn - of correcter: autograaf Glenn - heeft een top 5 van 2018 voor ons gemaakt. Vanzelfsprekend wordt zijn keuze net iets meer door esthetiek bepaald dan door de rijvaardigheden van nieuwe modellen. Wat zijn toppers van 2018 zijn?

Beelden maken is wat anders dan auto’s rijden. Want de vaste waarde dat de schoonheid vanbinnen - of onder de motorkap - zit gaat niet altijd op voor een estheet met een camera in de hand. Want voor een fotograaf kan een extra lijn of een mooi detail een auto maken of kraken. Dus welke vijf blijven je in 2018 dan het beste bij als huisfotograaf van AF? Tijd voor de lijst!

1: Mercedes G 500

Steevast op één dit jaar. Omdat hij er zelfs sierlijk vanaf komt voor de gevel van café De Vuilen Hoek. Maar ook omdat het een bakbeest blijft dat alles aankan. Een dragje aan de stoplichten: geen probleem. Varen door mul zand of slijk: eveneens spielerei voor deze Merc. Rijtest van de G-klasse.

Top 5 Autofans

En dat alles met het comfort van een dagje salonzitten. Om dus maar te zwijgen over zijn iconisch design: een waar toonbeeld qua all-terrain-looks, zowel binnen als buiten.


2: Suzuki Jimny

Niet voor niets op plaats twee, deze kadé. Want rijden met de G 500 maakt je misschien blij, de prijs is om van te huilen. Dan krijg je enkele weken later deze Jimny voor de lens en onder de voet. Zelfde looks als de Duitser, maar wel op 100° C gewassen. Fout zou ons moeke zeggen. Maar niet dus. Rijtest van de Jimny.

Top 5 Autofans

Al het 4x4-plezier wordt nu ook mogelijk zonder te veel centen. En echt fout ziet het er niet uit: minder luxe is niet per se lelijker. Daarbovenop kan je hier tenminste gezellig met je bijzitter arm in arm rondrijden in de knusse cockpit.


3: Alpine A110

Onbevooroordeeld want niet gereden, maar een mooi kleurtje en een overschot aan présence knallen deze langverwachte Alpine deze top drie in van 2018. Minimalistisch goed zullen we het maar noemen. Rijtest van de Alpine.

Top 5 Autofans

Meer dan een parking van de plaatselijke Aldi was er trouwens niet nodig om deze light-supercar te laten schijnen. “Matching colors” met het Aldi-logo waren puur toeval zonder, bijbedoelingen.


4: Volkswagen Up! GTI

A-typisch keuze, maar ermee rijden is er van gaan houden. De reacties in het artikel over deze kar waren niet altijd lieflijk (als in: te lelijk). Want hij moest het opnemen in een retro-vergelijk met de heiligheid van de Golf GTI. Daarom toch zeker nog eens in dit overzicht een “op-duwtje”. Rijtest van de Up! GTI

Top 5 Autofans

Wat aantoont dat alles met een vooroordeel toch mooi kan zijn door wat het is: een leuk karretje dat zowel sportief als volledig normaal de baan op kan. Zonder mee te moeten doen aan het boete-carnaval. Want sportief rijden is hiermee al tegen 40 door de straat alsof het 100 is. Perfect toch! Zelden evenveel plezier gehad met Playmobil.


5: Volkswagen California Ocean

Sommige dingen lijken onbereikbaar. Zelfs iets als een VW California. Altijd wat afgeschermd op autosalons en qua aanvragen ook niet makkelijk wegens te populair. Zeker in de zomermaanden. Maar in de koudere zon van de maand oktober was het dan toch aan Autofans om de moderne hippie uit te hangen. Rijtest van de Volkswagen California

Top 5 Autofans

Misschien niet de meest sexy lijnen om te fotograferen want het blijft een camionet. Maar elk genomen beeld op de gevoelige plaat straalt vakantie uit. Een makkie dus voor de camera. Spijtig wel van dat ontbrekende toilet. Daarom toch maar op plaats vijf want te hard naar bomen gezocht tijdens die 2 daagse kampeertrip.

Auteur: Auteur: Autofans
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Bas Oude Luttikhuis 00:11
afbeelding van Bas Oude Luttikhuis

Ik moet zeggen dat ik al een jaar of 25 professioneel met auto's bezig ben en ik zie dus veel auto's voorbij komen. De keuze voor deze top 5 kan ik geheel delen. Deze auto's hebben allemaal iets puurs, zijn vooral geschikt voor een doel en proberen zeker niet allemans-vrienden te zijn. Geweldige keuze Glenn!

Uw reactie