Wacht, staat er nu een Nissan Juke op dat Cambodjaans briefje van 500?!

cambodja riel nissan juke

Veel indruk in automiddens zal je niet maken door te vertellen dat de munteenheid in Cambodja de riel is. Nee, wil je echt indruk maken, dan moet je er bij vertellen dat op het 500-bankbiljet een Nissan Juke staat afgebeeld. Kijk, nu hebben we je aandacht...

Bekijk je eurobiljetten, dan word je getrakteerd op een rits ramen, poorten en bruggen. Allemaal fictieve voorbeelden van architectuur. Of in simpelere taal; doodsaai. De dollar, die krijgt dan weer bekende Amerikaanse tronies afgebeeld op de biljetten. Toegegeven, iets spannender maar zowel de euro als de dollar vallen in het niets tegenover de Cambodjaanse riel. Want op het 500-biljet staat op de achterkant een op het eerste gezicht weinig zeggende afbeeldingen van een brug met wat verkeer tot... je de Nissan Juke spot op het Aziatische biljet.

cambodja riel nissan juke

Jawel, de designers van het bankbiljet vonden het niet nodig om een fictieve auto over de brug te laten rollen. Geinig detail nog; Nissan is actief in Cambodja maar verkoopt er enkel de X-Trail, Navara en Terra. Of het dus over een uit de hand gelopen "Google Search"-afbeelding gaat dan wel over een extreme Nissan-fan in het designbureau, daar hebben we het raden naar. Nog één wistje/datje voor aan de toog? 500 Cambodjaanse riel is ruwweg 10 eurocent waard. Niet meteen een compliment voor de Juke dus.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 14:12
afbeelding van suskewiet

oud nieuws..
kijk eens wat beter, er staat nog een andere auto op :-)

Uw reactie