Alfa Romeo overleeft 25 jaar in kelder en brengt klein fortuin op

Alfa Romeo Giulietta SZ

Te mooi om waar te zijn? Verhalen uit de boekskes? Nee, soms gebeurt het echt en dan is er heel wat poen te scheppen.

De wagen in kwestie is een Alfa Romeo Giulietta SZ - Sprint Zagato - uit 1962 in Blu Chiaro Metallizzato waarvan er in deze kleur maar 217 exemplaren werden gemaakt. Avalle, de laatste eigenaar, kocht de wagen in 1984 en na 10 jaar en ongeveer 94.000 kilometer heeft hij de verzekering geannuleerd en deze schoonheid naar zijn kelder verwezen.

Alfa Romeo Giulietta SZ

De wagen waar heel Italië van in de ban is heeft zijn laatste 25 jaar doorgebracht in een stoffige kelder vanwege een defecte lift. De eigenaar, een automonteur uit Turijn, overleed vorige zomer en omdat er geen erfgenamen zijn werden al zijn eigendommen geveild.

Alfa Romeo Giulietta SZ

Bij het leeghalen van het huis werd de wagen ontdekt en moest er een kraan aan de pas komen om de wagen in alle veiligheid uit de kelder te krijgen. Daarvan wist Tribunale di Torino enkele plaatjes te maken. Na onderzoek is gebleken dat de wagen in uitzonderlijk goede staat verkeert, met alle originele onderdelen aanwezig. Die origine staat heeft zijn prijs ook de hoogte ingestuurd; het bedrijf Silvauto heeft de wagen weten binnen halen voor maar liefst 567.000 euro.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws