Yes! Monopoly voortaan ook voor Citroënfans

citroen monopoly 2019

Om haar 100ste verjaardag te vieren brengt Citroën een rits verzamelobjecten op de markt. Naast saaie koffiemokken, verplichte schaalmodellen en zelfs een cakevorm in de vorm van een 2CV komt het merk ook op de proppen met... Monopoly? Jawel, Monopoly!

Heb je net zoals ondergetekende een zwak voor bordspellen en lach je luidop met het plebiaanse spel dat Monopoly heet, dan wordt het echter moeilijk als Monopoly uitgever Hasbro en Citroën de handen in elkaar slaan. Het resultaat is deze Citroën Origins Monopoly. Misschien wel één van de mooiste vormgegeven uitvoeringen van Monopoly ooit.

citroen monopoly 2019

Het bordspel krijgt namelijk en retrosausje over zich heen en in plaats van straten koop je verschillende Citroën-modellen. Van de 2CV en Traction Avant 7 tot en met de nieuwste C5 Aircross. Deze editie is dan ook doordrenkt met 100 jaar Citroën. Ook heerlijk Frans; de extra belastingen zijn vervangen door Péage, de nutsbedrijven dan weer door brandstofleveranciers.

citroen monopoly 2019

Als het dan toch een Monopoly moet zijn, dan graag deze. Al is 'ie met z'n kostprijs van 50 euro wel een serieuze smak duurder dan de klassieke versie. Ach kom, Citroën wordt maar 1 keer 100, toch?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie