WTF: Lexus lanceert binnenkort video van 60.000 uur om vakmanschap te tonen

lexus video

60.000 uur, zoveel tijd heb je volgens Lexus nodig om een Takumi Master te worden, een meester in je vak zeg maar. Het Japanse merk zweert bij absoluut vakmanschap. En om dat extra te onderstrepen zal het een documentaire van maar liefst 60.000 uur lanceren waarin ze vier Takumi meesters volgen. Popcorn al opgewarmd?

Ga er elke website, brochure en persbericht van Lexus maar op na; het merk zweert bij puur manueel vakmanschap. Om te tonen hoe serieus ze dit nemen namen ze filmmaker Clay Jeter onder de arm en die kwam met "Takumi: A 60,000-Hour Story on the Survival of Human Craft". De titel van de film geeft het uiteraard al weg; de speelduur zal maar liefst 60.000 uur bedragen. Exact de tijd die je volgens Lexus (en de Japanse cultuur) nodig hebt om van expert door te groeien tot meester.

Tijdens de film worden 4 "meesters" gevolgd. Een kok met 2 Michelin Sterren, een traditioneel papierknipkunstenaar, een timmerman en - uiteraard - een autobewerker. Met de film wil Lexus aantonen dat handarbeid de digitale revolutie zal doorstaan. Lijkt je wel iets, deze docu? Dan zal je om 'm tot de laatste frame te zien maar liefst 30 jaar 8 uur per dag voor 250 dagen per jaar moeten kijken. Geen nood, er is ook een getrimde versie van 54 minuten. Binnenkort te bekijken via een specifieke site van Lexus, of via Amazon Prime Video, Google Play, en iTunes.

Als je nu echt niet weet wat doen tijdens het weekend... de komende decennia...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws