Land Rover wint eindelijk van Landwind over Evoque-kloon

landwind x7

Land Rover heeft eindelijk een rechtszaak gewonnen tegen het Chinese Landwind dat op haar thuismarkt een bijna exacte kopie van de Evoque verkoopt. Die Landwind X7 mag door de Chinese rechtbank niet meer verkocht worden. Een precedent op Chinese bodem, waar Land Rover terecht fier op is.

Kopieerde tot nu een Chinees merk je auto om het onder eigen vlag te verkopen, dan kon je als buitenlands bedrijf weinig doen. Want in China tillen ze niet zwaar aan plagiaat. Tot nu, want na drie jaar procedure voeren heeft Land Rover gelijk gekregen in een zaak tegen het Chinese Landwind. Die Landwind kopieerde namelijk zonder schroom de Evoque en verkocht 'm als Landwind X7.

Het gerecht van het Beijing Chaoyang district oordeelt nu dat de X7 vijf unieke details van de Evoque rechtstreeks over heeft genomen waardoor er verwarring kan ontstaan bij klanten. De rechtbank heeft dan ook geoordeelde dat Landwind bij onmiddellijke ingang de verkoop en marketing van de Landwind X7 moet staken. Daarnaast zal het Chinese merk ook een schadevergoeding moeten betalen aan Land Rover.

landwind x7

Een belangrijk precedent in China, deze beslissing. Want meer Chinese merken teren op plagiaat van vaak Europese auto's om modellen te verkopen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
4g63 17:40
afbeelding van 4g63

Dus met ongeveer dezelfde cijfers gewoon doorsnee ipv de top van de markt kom je 20d euro goedkoper uit.
Ook de aandrijving komt van andere merken dus die ontwikkelingskost is er ook niet.

Uw reactie