Suzuki Jimny niet enkel aaibaar, ook makkelijk "steelbaar" (2019)

suzuki jimny safety

Koop je een moderne Suzuki Jimny, dan koop je een brok old school offroadcharme. Alleen krijg je daardoor ook alle "nadelen van vroeger". Denk maar aan de twijfelachtige bescherming voor passagiers. Nu blijkt ook nog eens dat een Jimny stelen een eitje is. Of we daar een moer om geven?

Thatcham, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in autobeveiliging, is tot de conclusie gekomen dat de nieuwe Suzuki Jimny beschikt over een veiligheidsuitrusting die onaanvaardbaar is. Niet zo onverwachts, want de Jimny heeft naar onze kennis buiten centrale vergrendeling en ramen rondom gewoonweg GEEN beveiliging. Deel van de charme, uiteraard.

Zo heeft de Jimny geen software die de auto en sleutel beschermt van het kopiëren van codes. Simpelweg omdat de Jimny geen keyless entry heeft. Daarenboven bleek de Jimny weinig beveiligd tegen fysieke inbraken. Wederom, raampje inslaan en deur ontgrendelen, het kan zonder twijfel in de Jimny. Of hij daarom de meest onveilige auto ter wereld is tegen diefstal?

Heus niet.

Thatcham onderzocht namelijk nog 10 andere nieuwe auto's. Gaande van de Ford Mondeo, over de nieuwe Toyota Corolla Hybride tot de Porsche Macan facelift. Het resultaat? Zowat alle auto's waren niet beveiligd tegen het nabootsen van de Keyless entry code. Waardoor dieven de deuren kunnen ontgrendelen met een druk op de knop. Werden wel als uitstekend beveiligd gevonden: Audi e-tron, Jaguar XE, Range Rover Evoque en de Mercedes B-Klasse.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws