Skoda Tudor is coupé die er nooit kwam

skoda tudor 2019

Sinds de overname door Volkswagen in de jaren '90 heeft het Tsjechische Skoda stilaan een line-up uitgerold die elk segment aanboort. Of toch bijna helemaal, want een Skoda coupé, die bestaat niet. Al kwam het met deze Skoda Tudor verrekt dichtbij.

Zowat de meest vergeten concept die Skoda ooit uitbracht deze Tudor. Al moeten we eerlijk zijn, zowat alle conceptwagens die ooit het levenslicht zien verdwijnen in de vergetelheid. Toch vindt Skoda het de tijd rijp om nog eens de spotlight op de Tudor te zetten. En wij, wij schijnen mee.

2002

Spring even mee terug naar 2002. Iets exacter nog; het autosalon van Genève dat jaar. Skoda toont er met trots de Tudor. Het gevolg van hoofdingenieur Wilfried Bockelmann die het designteam uitdaagde om iets spannends uit te denken.

skoda tudor 2019

Het resultaat was deze coupé die op het laatste moment nog het familiegezicht van de Superb aan kreeg gemeten. Om zo een link naar de rest van het gamma te kunnen brengen. Achteraan vielen de unieke achterlichten op met "C"-signatuur. Een designkenmerk dat Skoda de jaren daarop toepaste op al haar modellen.

skoda tudor 2019

De publieke opinie was alvast lovend voor deze Tudor. Meer nog, omdat hij de visuele kenmerken van de Superb droeg leek het een uitgemaakte zaak; de Tudor zou in productie gaan. Helaas, 17 jaar na datum staat er nog steeds geen Skoda coupé in de line-up. Zonde?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
C. 20:13
afbeelding van C.

Prachtige machine! Alleen paste een coupé destijds niet echt bij het merk. En nu eigenlijk nog steeds niet. Een Skoda is geen emotie, het zijn no-nonsense auto's, veel auto voor je geld. Zo wou het zich destijds ook in de markt plaatsen.

Uw reactie