Koop eens een Renault Twizy F1!

oakley design twizy f1

In het Verenigd Koninkrijk staat 1 van de 5 exemplaren van de Oakley Design Twizy F1 te koop, een elektrisch schoentje met compleet absurde looks en een power-upgrade.

Tuningcreaties van de Twizy, vaak kom je ze niet tegen. Deze Britse Oakley Design Twizy F1 is echter één van de gekste die je tegen kan komen. Want toen Oakley Design in 2013 de Renault Twizy F1 concept zag besloot het prompt zelf 5 exemplaren na te bouwen. Wat Renault niet durfde doen, deed Oakley Design lekker wel.

Het resultaat is een absurd bespoilerde Twizy met OZ Racing-velgen, banden van een Formule Renault 2.0 en een KERS-systeem dat het vermogen naar 100 pk en 100 Nm brengt. Klinkt niet al te gek maar weet wel dat deze Twizy amper 564 kg weegt, bijna één vijfde van een Tesla Model S. Bij zijn lancering was deze Twizy F1 alvast zo snel als een Mégane R.S.. Niet onaardig, toch?

oakley design twizy f1

Spring echter nog niet al te hoog in de lucht, want de Oakley Design Twizy F1 kreeg de powerupgrade niet. Wel bracht Oakley Design het koppel van de elektromotor naar boven van 55 Nm naar 100 Nm. Waardoor de prestaties toch net wat beter zijn. Momenteel staat er een exemplaar te koop in het Verenigd Koninkrijk voor zo'n 31.000 euro. En hoewel het er eentje van over de plas is hoef je je geen zorgen te maken... het stuur staat niet aan de verkeerde kant. Kom op, doe eens gek!

oakley design twizy f1
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws