Turkije bestrijdt snelheidsduivels met... karton?

turkije politiewagen karton

Chauffeurs aan de gepaste snelheid houden, er zijn een plethora aan mogelijkheden. Van verkeersremmers, over flitspalen tot trajectcontroles. In Turkije zetten ze echter karton in om de snelheid omlaag te krijgen. Geen mop.

Laten we meteen een droom doorprikken; nee, in Turkije plaats de lokale politie geen muur van kartonnen dozen waar je door moet rijden. Want hoewel dit het verkeer zou afremmen is het natuurlijk niet praktisch om telkens terug die muur te moeten bouwen.

Nee, in sommige delen van Turkije gebruiken ze grote kartonnen platen in de vorm van een politiewagen. Die zetten ze dan langs de kant van de weg aan wat struikjes et voila: vanop afstand lijkt het of er zit een politiewagen in de struiken verstopt om je snelheid te meten.

Niet realistisch genoeg zeg je? Wel, de kartonnen creaties zijn zelfs uitgerust met een zonnepaneel om de zwaailichten te laten werken! Hoewel het idee niet nieuw is (in andere lande duikt deze techniek ook op), blijft het geinig om zien. Zou het succes hebben in België?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws