Lezersvraag: welke sportieve auto voor Jordy?

welkeautokiezen_may2019

Gisteren dwarrelde een lezersvraag in onze digitale brievenbus. Niet eentje die zich afvraagt of hij alsnog mag meedoen aan onze Sony-fotoworkshop die volzet is, wel eentje over een autoaankoop.

Lezer Jordy pendelt namelijk dagelijks vanuit Antwerpen naar Brussel en wil daar geschikt vervoer voor vinden. De trein is geen optie, als je je vraag stelt bij een autowebsite, of toch wel? Jordy wil alvast iets met vier wielen. Sportief maar comfortabel genoeg want onze lezer heeft wat last van een slechte rug.

muziekje dabei

Zijn er nog criteria? Ja hoor, want in deze tijden wil je graag dat je infotainmentsysteem connecteert met je smartphone. Een app-connectie voor Waze en Spotify zouden daarbij handig zijn, zodat Jordy niet teveel met een Bluetooth-opzetstuk in een oude radio moet gaan foefelen. Dat vernauwt de keuze al een stuk.

En wat met de financiële eisen? Die zijn er uiteraard ook. Jordy wil maximaal 20.000 euro uitgeven aan zijn wagen en heeft er graag eentje die een lage wegenbelasting vereist. Die Porsche Cayenne uit 2007 met 4.8 motor kunnen we dus al schrappen. Al mag het wel een tweedehandse wagen zijn.

Wie heeft een goed idee en kan Jordy verder helpen? Wij denken alvast aan een jonge tweedehandse Suzuki Swift Sport of een nieuwe Ford Fiesta ST-Line. Al zijn de vijf jaar oude Renault Clio R.S.'en ook betaalbaar, maar misschien wat hard?

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 7 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Anon 14:10
afbeelding van Anon

Ik denk dat de redactie voorstellen niet slecht zijn. Maar aangezien er geen eisen zijn over kinderen, misschien nog een stap verder gaan en naar een mx5 gaan. Lang geleden voor mij, maar is zeker geen hardcore sportwagen, dus ok voor rug. Relatief zuinig, enorm betrouwbaar, goeie restwaarde en echt leuk.

4g63 18:38
afbeelding van 4g63

Mazda 3 hatch met 165pk, toyota corolla touring sport (zou het niet zeggen maar gaat na 8s de honderd voorbij) of een oudje dat het nog lang volhoud: corolla ts compressor, kleine 7s naar honderd en 9 liter per 100km. Lexus ct200h, iets minder vlot dan 3 bovenstaande maar vlot genoeg. Outlander phev duiken vlotjes 2e hands onder de 20d euro, 3 jaar oud met 100d km of kleine 200d km. Van hoge km standen bij outlander zou k geen bang van hebben, blokje is voorzien om 440pk te draaien, in de outlander doet deze pakweg 4x minder. Zijn voorzien voor 350 a 400d km.
Daarmee trekt Anon en ikzelf de kaart van de Japanners, niet iedereen is daar fan van uiteraard. Iets Frans, Duits, Zweeds, Italiaans,... dat beetje bovengemiddeld vooruit wil zonder dat je de 20d euro voorbijgaat zonder dat je tegen onderhoudsbeurt tegenop ziet, en geen barakje van 15j is heb k geen ervaring mee.
Iets nieuws, 2e hands voor mezelf zal uit bovenstaand lijstje komen en ja zo'n swift sport mag ook. ;)
(Niks tegen barakjes van 15, mijn barakje is 16. :) )

Adriaan 18:53
afbeelding van Adriaan
Jelledr 21:21
afbeelding van Jelledr

De Mx5 vind ik zelf niet zo geschikt indien je sukkelt met de rug. Comfortabel is die zeker alleen in en uitstappen is een uitdaging voor patiënten met hernia's.
Althans dat is mijn ervaring. (L5-S1 en c5-c6)

Ik zou durven gaan voor een cx3. Comfortabel maar goede rijeigenschappen en fijne looks. Niet te sportief maar ook helemaal niet saai.
Jet black mica kleurtje of deep crystal blue en goes uitgerust. Perfect
Zeker te vinden voor dit budget.

bartman 08:55
afbeelding van bartman

ik als volvo rijder kan de stoelen wel appreciëren ! een leuke V60 of V40 R-design is sportief, en door de goede stoelen heerlijk voor de rug. Fiscaal moet je dan wel met een D2 of T2 moror gaan.
ikzelf rijdt met een dikke D5 5cylinder :)

Le_Corse 08:00
afbeelding van Le_Corse

Een comfortable sport bak onder de 20k ... voor nieuw zou ik voor een Dacia Sandero ( Stepway ) gaan met een 0.9l 3cyl TCe 90pk > zeer vinnig en kost niks in rijtaks + een full option komt op een dikke 15k dus heeft hij nog 5000 voor een chip tuning en een verlaging kit :D, hij kan ook voor een Duster gaan maar dan niet in full option want dan kom je op 21.040€ een inschrijving van +/- 700€ (met rijtaks bij) ... maar dan heb je een 1.3l 4cyl TCe 130pk ... heb zo 1tje thuis ( allée nee nu op't werk ;) ) en laat vaak mijn poepie ruiken aan de chauffeurs achter me :D :D :D

Voor een 2de hands zou ik voor een Alfa Mito gaan een 1.4 TB - TCT met zo'n 170pk ...

Dacia: https://nl.dacia.be/dacia-gamma/sandero/configureren/samenvatting.html?c...
opslag code :) : JCBLYI

voor de Afla > 2dehands.be ...

Adriaan 12:11
afbeelding van Adriaan

Nu serieus, met 20k zou ik voor een vw golf gte gaan. Die vind je tweedehands in Duitsland met niet al te veel km voor makkelijk onder de 20k.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws