Mercedes België verkocht amper 1 SL in de laatste 12 maanden

mercedes sl 2019

Dat de Mercedes SL in de winter van zijn carrière zit is een understatement van jewelste. Ook klanten beginnen dit te merken. In de voorbije 12 maanden ondertekende maar 1 klant in België de bestelbon van zo'n SL. Dringend tijd voor de opvolger, Das Haus!

De Mercedes SL, het was ooit een statementcar van jewelste, want enkel succesvolle ondernemers reden SL. Die successen der aarde vinden tegenwoordig echter hun weg naar een plethora van alternatieven. Denk maar aan de S-Klasse Cabrio, AMG GT Cabrio, BMW 8 Reeks Cabrio en - ook niet onbelangrijk - SUV's. Want jawel, de cabriomarkt is hopeloos ingehaald door de SUV-markt.

1 eigenwijze klant

Het resultaat is dat de SL in een wat vergeten hoekje is geraakt. En hoewel hij langs de buitenzijde nog mee kan met de meest moderne inzendingen is het in het interieur duidelijk dat de huidige SL eentje is van een de vorige generatie Mercedes.

mercedes sl 2019

Dat ontgaat ook klanten niet, want hoewel al 7 jaar op de teller blijft Mercedes vlot 107.000 euro vragen voor de roadster. Het resultaat? In de voorbije 12 maanden verkocht Mercedes in België exact 1 exemplaar. Spreekt boekdelen, nietwaar?

Opvolging op til

Geen vrees echter, SL-adept, want Mercedes werkt naarstig aan een opvolger. Die zal het onderstel lenen van de nieuwe generatie AMG GT en volgens de geruchten voor de dag komen als een 2+2 met stoffen dak en een serieus lager gewicht. Een plug-inversie? Die staat zonder twijfel ook op de planning.

mercedes sl 2019

Lanceerdatum? Nog niet bekend, al wordt meermaals 2021 genoemd. Hoeveel exemplaren Mercedes van de huidige SL nog zal verkopen tegen dan? Het lijkt er alvast op dat het merk met de ster de SL in alle stilte aan het uitfaseren is. Zo is de SL 65 AMG al verdwenen uit de lijsten en zou eind deze maand ook de productie van de SL 63 AMG tot een halt komen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Ruh Ben 09:37
afbeelding van Ruh Ben

Als je echt niet verlegen zit om je geld, dan ga je binnen het mercedes-gamma voor de s-cabrio en niet voor een grote slk.

JRE 09:51
afbeelding van JRE

Das Haus heeft ook niet bepaald zijn best gedaan met de huidige generatie SL. Het is een auto van 5 meter lang, maar dan nog zijn ze erin geslaagd om de lampen te groot te maken. De overhangen zijn te lang, de grote sleuven in de flanken overbodig en het geheel vloekt met het klapdak dat ze al gebruiken sinds 2001.

Die R230 uit 2001 ziet er ondertussen wat gedateerd uit, maar is simpelweg een beter ontworpen design dan de huidige.

Magnus Ostergren 18:45
afbeelding van Magnus Ostergren

Ik zou eerder "plug-in-versie" schrijven dan "plug-inversie", want het gaat niet over het omkeren van een stekker :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws