Na de SUV Coupé... de 2 Door SUV Coupé?

Lamboghini SUV Coupe 2 Door

Nu SUV's gemeengoed zijn in ons straatbeeld is het steeds moeilijker voor premiummerken om het verschil te maken. Het verklaart de opkomst van SUV's met coupé-allures zoals de BMW X6 en co. Maar wat na deze variant? Awel, nog eens twee deuren van de SUV Coupé halen. Waardoor ze, euhm, 2 Door Coupés worden!

Coupé, het was een term ooit voorbehouden voor auto's met twee deuren. Inzendingen zoals de Mercedes CLS en BMW X6 haalden die term echter stevig overhoop. Want plots mocht een coupé ook meerdere deuren dragen én zelfs gebaseerd zijn op een SUV. Vooral die laatste, de SUV Coupé is aan een serieuze opmars bezig. Met de Cayenne Coupé als laatste voorbeeld.

Tegenwoordig waagt echter ook Mazda en Renault zich aan de SUV Coupé, waardoor "premium" automerken op zoek moeten naar een nieuwe niet verkende horizon. Waarom niet de coupé in coupé terugbrengen? Jawel, SUV's met maar twee deuren, het lijkt niet onwaarschijnlijk in de toekomst. Meer nog, er passeerden al een paar voorbeelden de revue. Zoals de Range Rover Evoque driedeurs.

Hoe zouden 2-deurs-versies van moderne SUV Coupé's er echter uit zien? Zoek niet verder! Hieronder enkele voorbeelden!

Audi SUV Coupe 2 Door
BMW SUV Coupe 2 Door
Porsche SUV Coupe 2 Door
Lamboghini SUV Coupe 2 Door

Welk exemplaar kan volgens jullie door de beugel?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kris Vanhemelen 12:46
afbeelding van Kris Vanhemelen

Volgende stap: een verlaagde 2-door-SUV-coupé?

Dan is de cirkel eindelijk rond: simpelweg een coupé...

Uw reactie