Moet Mazda deze 6 Wagon X bouwen? [Render]

mazda 6 wagon x front render

Verhoogde stationwagens, ze zijn tegenwoordig dun gezaaid. Want buiten Volvo, Audi en Mercedes blijft iedereen er ver van weg. Is het tijd dat Mazda zich in deze strijd gaat werpen? Met deze Mazda6 Wagon X bijvoorbeeld...

Alles op hoge pootjes is hot, vraag dat de crossover-markt maar. Een markt die zo groot is dat er tegenwoordig ook een resem hatchbacks met extra plastiek in de cataloog staan. De echte crossover, die werd eigenlijk al jaren terug uitgevonden met de verhoogde stationwagen. Met inzendingen zoals de Audi A4 Allroad en de Volvo XC70

Korte hype

Het zorgde voor een korte hype (Alfa Romeo 156 Crosswagon iemand?) die even snel verdween als ze verscheen. Toch hebben we bij AF een zwakke plaats voor verhoogde stationwagens. Omdat ze de perfecte symbiose tussen gebruiksgemak en comfort zijn. Meer nog dan een SUV die het vaak met minder koffer en een zoutlozer rijgedrag moet doen.

mazda 6 wagon x front render

Insert Mazda, die maar al te graag eigenzinnige voertuigen creëren. Ook het Japanse merk is op de crossver-hype gesprongen. Met de CX-3, CX-5 én pas gelanceerd CX-30. Waarom ook geen verhoogde Mazda6 Wagon, Mazda? Het zou alvast wonderwel in de line-up staan. Met een 200 pk sterke diesel en vierwielaandrijving. We zeggen maar wat...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
eric boeren 16:49
afbeelding van eric boeren

U vergeet het merk dat deze categorie voertuigen in het leven riep : Subaru , nog steeds actief in dit segment met de Outback .

T-Lens 17:36
afbeelding van T-Lens

Nee, danku. Geen behoefte aan al dat plastiek.
Een nieuwe 6 met Skyactiv-X 6-in-lijn moeten ze maken. :-)

Jelledr 21:49
afbeelding van Jelledr

Nee dit hoeft echt niet. Bovendien mogen ze met wat nieuws komen om hun 100ste verjaardag te vieren. Deze 6 begint wat te dateren net als de rest uit hun gamma.
Ze hoeven echt niet de weg in te slaan van de plastieke rommel op de carrosserie.

Kodo vervangen zal niet makkelijk zijn maar ze hebben nieuwe designtaal nodig. Het duurt allemaal wat lang. Ook beginnen de kleuren wat tegen te steken. Sommige zijn er al 5 jaar bij. ''t Wordt tijd voor een frisse wind. Soul Red is er nu al erg lang in en gewoon een variant uitbrengen hebben ze ook al gedaan.

Komaan mazda, wakker worden.

Ikumi japanese woman 10:38
afbeelding van Ikumi japanese woman

Is it new Mazda6 wgn?

Pamphiel 13:57
afbeelding van Pamphiel

Inderdaad van de Outback word hier niet gesproken en behoort ook de Skoda Octavia scout
niet tot deze familie?
Anderzijds deze 6 mogen ze gerust in de showroom plaatsen van mij.

Patrick 10:43
afbeelding van Patrick

Zeker produceren! Dan wel met een dikke diesel en of benzine erin. Minstens 2,5cc. Om eindelijk die Audi rijders eens hun ogen uit te steken. Wel AWD en geen 2x4 met veel plastic er rond. Mazda, toon nog eens dat Japans degelijk is en betrouwbaar!! ( Zie Subaru)

Uw reactie