Koenigsegg Regera is snelste auto ter wereld...

Koenigsegg Regera record

... toch als je de klok zet op een 0-400-0 tijd. Een sprint richting de 400 km/u gevolgd door een stop tot stilstand waar de Regera amper 31.49 voor nodig heeft. Absurd? Absurd!

Nog niet zo lang geleden kroonde de Bugatti Chiron zich als de snelste productiewagen ter wereld, met een top van 490,48 km/u. Een cijfer waar Koenigsegg niet aan kan. Niet omdat de modellen van het Zweedse merk niet snel genoeg zouden zijn, wel omdat Koenigsegg de infrastructuur niet heeft om even richting de 500 te knallen.

Zweedse straaljager

Dan moet Koenigsegg maar andere recordjes verzinnen. Zoals de 0 naar 400 naar 0 tijd. Een record dat Koenigsegg regelmatig probeert te verbreken. Een record dat daarenboven al twee jaar in het bezit is van het Zweedse merk. Onlangs werd de tijd nog wat aangescherpt.

Wapens van dienst? Een hemelse Regera en fabrieksrijder Sonny Persson. Op een vliegveld diep in de bossen van Zweden wist Persson de Regera richting de 400 en terug tot stilstand te rijden in amper 31.49 seconden. Net iets meer dan 22 seconden van die tijd had de Regera nodig om de 400 aan te tikken, de resterende tijd had 'ie nodig om tot stilstand te komen. In 9 seconden van 400 km/u tot stilstand... wedden dat je dat voelt in je organen?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie