Nog twee nieuwe Toyota-sportwagens op komst

De Toyota GT86 heeft lang op zich laten wachten, maar kwam er uiteindelijk toch. En hij is niet de laatste sportkar van Toyota, want volgens een ingenieur van het merk volgen er nog twee modellen.

De eerste zou daarbij als goedkopere' sportwagen gepositioneerd worden. Hij zou worden ontwikkeld als auto die meer in de smaak valt bij de grote massa. Daarna komt er eentje die wat meer upmarket gepositioneerd wordt.

Verder blijft de bron erg vaag over de lancering of inhoud van de wagens, al laat men wel vallen dat de ontwikkeling van een sportversie tot vijf jaar kan duren, terwijl een gewone wagen drie jaar op de tekentafel ligt. Nog even wachten dus. Zijn wij de enigen die terugdenken aan de tijden met de Supra, Celica en MR2 in het gamma?

Reacties: 8 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
B4 23:24
afbeelding van B4

Er zijn veel mensen die nog terugdenken aan de meerdere coupe's van Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Toyota, ... Het zou leuk zijn moest Toyota opvolgers op de markt zou brengen!

Cuore Sportivo 05:29
afbeelding van Cuore Sportivo

Een Supra-opvolger zou wel zalig zijn, met terug een zescilinder. Al lijkt me de 6cilinder niet realistisch, zal wel een 4cil turbo worden zeker...

Waxweazel 12:56
afbeelding van Waxweazel

Een Supra opvolger zou eigenlijk zelfs moeten, alleen al voor het imago van Toyota wat op te krikken.
Er waren toch al plannen en een soort concept als voorbode voor een nieuwe upmarket Supra ?
Een 6 cilinder kan nog altijd, als je dankzij de turbo('s) een 400+ pk van maakt.

duckje 16:28
afbeelding van duckje

dat goedkope model, moet dat model goedkoper worden als de gt 86? zo ja, dan heeft de mazda cx5 er een serieuze concurrnt bij (als hij als cabrio komt)

Mesoerrie 18:30
afbeelding van Mesoerrie

Dat model boven de GT86 is geen probleem. Hopelijk wordt dat idd terug een 6 cyl zoals met de Supra indertijd. Maar ik stel me wel wat vragen bij het model onder de GT86... moet dan echt wel een lichtgewicht karretje worden met +- 150 pk dan ofzo. Evt zoals Duckje zegt een rechtstreekse MX-5 concurrent, want anders zie ik niet direct veel mogelijkheden.

Yvesw 18:54
afbeelding van Yvesw

@Messer: Gewoon een wedergeboorte van de MR2 lijkt me. Zou wel hip zijn als ze het gewoon de MR zouden noemen, want in mijn ogen heeft "midship runabout two-seater" nooit op een bal geslagen. Ik stel een 1.8T of een 1.6atm voor met rond de 120pk.
Wat een line-up zou er dan komen bij Toyota: MR - GT86 - Supra. Ik word er bijna euforisch van!

Mesoerrie 19:13
afbeelding van Mesoerrie

Bwaa Mid-engine Rear-wheel drive 2-seater erna is toch wel oké niet? Ik vind dat best origineel op een logische manier. En ik zou toch wel opteren voor minstens 140pk. Als ie er komt zal het ook afhankelijk zijn dan wat Mazda/Fiat in de nieuwe MX-5 lepelt.

Yvesw 19:21
afbeelding van Yvesw

@Messer: Ze kunnen beginnen met een instapper met 120pk. Ik denk dat mensen ook niet meer zo naïef zijn dat PK's alles is. Stel dat ze -met de huidige technologie- het een gewicht kunnen geven van rond de 1050kg, dan heb je een heel potent wagentje ;)
En daarna kunnen ze er grote motoren in lepelen uiteraard :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws