Werkt Bugatti aan 1.600 pk sterke Veyron?

Bugatti Veyron met 1.600 pk?

... alsof ze in Duitsland iets te compenseren hebben met al hun peekaa's.

Als Ferrari en McLaren zeggen een nieuwe supercar te maken, dan knijpen ze bij VAG de billen. En gezien de cultuur binnen de groep voeren ze liever een bestaand product op in plaats van iets nieuws te ontwikkelen. Een SuperSport op steroïden dus, een supersupersportsport.

Onder de kap zou dan een 8.0 of 9.6 liter motor liggen met niet minder dan 1.600 pk. Een belachelijk hoog getal, en het gaat echt enkel en alleen om getallen. Want de sprint naar 100 km/u doet hij in amper 1,8 seconden en de topsnelheid ligt op 463 km/u. De wagen zou 249 kg minder wegen dan de SuperSports zodat die op een totaal van 1.600 kg komt.

Hoeveel het pk-monster kost? Allicht meer dan 2 miljoen euro. Koopje.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 11:14
afbeelding van Yvesw

Tja, ze moeten wel... Want niemand koopt dit ding met een "betaalbare" V12 met +700pk. Dan blijven ze alleen over met een lelijke hok. Terwijl een F12 en een P1 er ongelooflijk mooi uitzien.
De Veyron doet me altijd denken aan een lelijke vrouw die een cultstatus beleeft omdat ze gigantische borstimplantaten laat steken. Doe die borsten weg, en je zit gewoon met een lelijke vrouw. Met implantaten is ze ook lelijk, maar hey, je kan nog zeggen "ze heeft wel een gigantische overdaad aan inborst".
En ik ga geen namen noemen...

*kuch* Pamela Anderson *kuch*

MichelAngelo 10:05
afbeelding van MichelAngelo

oh boy... binnenkort krijgt Bugatti haar eigen 'hogesnelheidslijn'
@Yves: niks persoonlijks zulle maar ik steun uw vergelijking met Pamela toch niet echt... als ik naar een Veyron kijk krijg ik niet direct de neiging om op zijne capeau te gaan kakken... bij Pam daarentegen...

Yvesw 11:19
afbeelding van Yvesw

@Zeebonk: Aan uw uitspraak kan ik niet ontleden of u de Veyron een mooie wagen vindt of een zeer kinky leven beleeft ;-)

MichelAngelo 15:00
afbeelding van MichelAngelo

haha! ehm..
vind de Veyron inderdaad niet bijzonder mooi, en dan zéker niet als je hem naast fenomenen zet van hetzelfde huis zoals de Dubos en de Atlantique, daarnaast lijkt de Veyron wel het lompe dikkerdje van de klas maar 'k vind hem desalniettemin een machtige technologisch/mechanische verwezenlijking!
en verder... 't is maar wat je onder "kinky" begrijpt he, maar neen, da soort onwelruikendheden doen we niet aan mee. bwah! :-)

MichelAngelo 15:04
afbeelding van MichelAngelo

en ik kan er niet omheen maar de koplampen van die Veyron tonen iets teveel VAG-kenmerken... denk bij die koplamp een subtiele ronde insprong aan de onderkant van de lamp ongeveer middenin, en het is de koplamp van de vorige VW Passat. hetgeen een beetje afbreuk doet aan het begrip Veyron... dit gezegd zijnde zou hij niet misstaan op mijn oprit natuurlijk, desnoods zonder koplampen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws