Bouwt Tata een fabriek in Roemenië?

Tata in Roemenië

De succesvolle Indiase constructeur Tata zou een fabriek ter waarde van 1 miljard willen bouwen in Roemenië. Voorlopig werd dat nog niet officieel bevestigd.

Tata heeft haar strepen al langer bewezen. De Nano mag dan niet het verhoopte succes zijn, de manier waarop ze Jaguar en Land Rover leiden, lijkt prima te zijn. Volgens lokale Roemeense media zou Tata momenteel met de overheid onderhandelen rond de bouw van een nieuwe fabriek. Het zou gaan om een faciliteit in het stadje Jucu en een investering ter waarde van 1 miljard euro. Officieel werd er niets bevestigd. Tata zou de lokale overheden gevraagd hebben alles stil te houden.

Het fabriek zou niet alleen personenwagens moeten produceren, ook bussen, trucks en commerciële voertuigen zouden er van de band moeten rollen. De bedoeling is om zoveel mogelijk lokale leveranciers te gebruiken. Enerzijds om de (transport)kosten laag te houden en anderzijds om de lokale middenstand tevreden te houden.

Voor Tata zou het hoe dan ook de officiële intrede zijn in Europa. Niet met Europese merken, daar hebben ze Jaguar en Land Rover al, wel met haar eigen Tata-merk. Momenteel voldoet de Tata Nano niet aan Europese standaarden. Met een productiefaciliteit in Roemenië zou daar verandering in kunnen komen. Daarnaast omzeilen ze ook de invoertaksen, die ze anders zouden moeten betalen, gezien het vrij verkeer van goederen binnen de Europese Unie.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws