Neemt Dacia een Logan Stationwagon en nieuwe Duster mee naar Genève?

Dacia Logan

De nieuwe Ferrari Enzo? De McLaren P1? Doet er helemaal niet toe. Echt spannend is welke twee wereldpremières Dacia meeneemt.

Als 'spannend' gelijk is aan 'belangrijk', dan kan je moeilijk anders dan stellen dan een Dacia wereldpremière voor het gros van de mensheid nu eenmaal belangrijker is dan een nieuwe Ferrari voor tien man en een paardenkop.

Om welke twee wereldpremières het gaat, wil Dacia nog niet kwijt. Voorlopig wordt er gegokt op een gloednieuw model: een Logan Stationwagen, waarvan wij nu al voorspellen dat die het super zou gaan doen, en de facelift van de Duster, die is inmiddels ook aan vervanging toe.

Dacia liet ons eind vorig jaar nog kennis maken met de nieuwe Logan en Sandero. Toen was het ook duidelijk dat de Duster, hun paradepaardje, sterk verouderd is.

Het Roemeense merk, dat in handen van Renault is, blijft het Europees goed doen. Terwijl sommige merken de eindjes aan elkaar knopen, groeide Dacia in Europa met negen procent tot een totaal van 20.680 stuks in januari 2013.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Mathieu 10:24
afbeelding van Mathieu

Je ziet inderdaad meer en meer Dacia's rijden. En waarom niet hé? Als je lak hebt aan styling, gadgets en een sjiek interieur, dan ben je goed bij Dacia denk ik. {heb wel nog nooit met één gereden ;-) }

Pieter A. 10:46
afbeelding van Pieter A.

Je zou versteld staan. Rationeel gezien de enige keuze die goed is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws