Push it to the limit: GM overweegt driecilinder in Ampera/ Volt.

Opel Ampera met driecilinder

Binnenkort kan je mogelijks een Opel Ampera/ Chevrolet Volt (in de volksmond: Voltera) kopen met een driecilinder range extender in plaats van de huidige viercilinder. Op deze manier wil GM hun wagens nog groener maken.

Het project, dat nog altijd moet goedgekeurd worden, vervangt de huidige 1.4 benzine door een kleinere 1.0 (of 1.2) driecilinder die in ontwikkeling is met partners van GM in China. Indien goedgekeurd kan het zijn weg vinden naar de Voltera tegen 2015. Toevallig net wanneer die zijn facelift krijgt.

GM is al sinds 2011 bezig met het ontwikkelen van nieuwe drie- en viercilinders gaande van 1.0 liter tot 1.5 liter. Met deze nieuwe motoren willen ze heel het gamma van wagens en merken (BV. Opel, Chevrolet, Cadillac) groener maken. De volgende generatie wagens zouden ook een pak lichter moeten worden.

Chevrolet Volt met driecilinder

GM CEO Dan Akerson zei het volgende: "Een goede 10% in gewichtsreductie zorgt er voor dat het verbruik daalt met 6.5%. Wij mikken op een gewichtsreductie tot en met 15% bij alle nieuwe modellen."

Toevallig staat BMW te popelen om hun productiemodel van de i3 voor te stellen, een elektrische wagen met een tweecilinder range extender. Nu is het wachten op de eerste constructeur met een ééncilinder range extender.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
buyck 18:14
afbeelding van buyck

Schitterende ontwikkelingen ! Voor 70% van de wereldbevolking is zo'n wagen best ok. Alleen de prijzen kunnen voor dat model nog naar beneden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws