Volgende Seat Leon Cupra krijgt 265 pk

Volgende Seat Leon Cupra krijgt 265 pk

De volgende Seat Leon Cupra krijgt 265 pk, gepuurd uit een 2.0 benzinemotor. Dat is wat een ingenieur vertelde aan een Brits magazine en is evenveel als de vorige generatie Leon Cupra R.

265 pk is ook het vermogen dat de vorige Leon Cupra R naar boven bracht. De gewone Cupra had toen 241 pk, terwijl de Copa en de 310 Limited Edition respectievelijk over 286 en 310 pk beschikten. Met 265 pk doet de nieuwe Cupra alvast beter dan de Golf GTI, al zou je hem betere vergelijken met een eventuele Golf R van de zevende generatie. De Leon zou als drie- en vijfdeurs in Cupra-outfit te bestellen zijn, later zou er ook een breakvariant bijkomen die de concurrentie kan aangaan met de Ford Focus ST Clipper. Wie tussen de regels door leest, ziet dat de Cupra R dus nóg wat meer vermogen zal bij krijgen. Of dat vermogen op de voorwielen zal worden overgebracht, is nog maar de vraag.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 20:49
afbeelding van Kevin

aha, een nieuwe concurrent voor de focus st... Dit begint aardig interessant voor mij te worden als trotse nieuwe Seat rijder :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws