LaFerrari krijgt extremere variant

Ferrari LaFerrari

Als 963 pk, een sprintje naar de honderd onder de drie seconden en een productieaantal van 499 stuks niet extreem genoeg is, dan heeft Ferrari goed nieuws. Het Italiaanse merk gaat een nog exclusievere variant bouwen van de LaFerrari. Met betere performance natuurlijk.

Flavio Manzoni, chief designer van de LaFerrari, vertelde aan Autocar dat er momenteel al plannen zijn om een exclusievere versie te bouwen. Hoewel hij geen productiecijfers in de mond neemt, zou het aantal onder de 10 stuks liggen. Met zijn 499 - uitverkochte - stuks is de LaFerrari sowieso al een zeldzame wagen.

3,5 tot 6 miljoen euro

"Tijdens het ontwikkelen van het originele design voor de LaFerrari was er één voorstel dat uitzonderlijk knap was", aldus Manzoni, "We besloten deze dan ook achter de hand te houden voor iets extreem uitzonderlijk in de toekomst."

Ferrari LaFerrari

Waarom iemand een nog zeldzamer model wil van een al zeldzaam model is ons een raadsel. Het merendeel van de LaFerrari's zullen toch hun leven doorbrengen in een garage onder doek. Het exclusieve model - dat volgens wandelgangprijzen ergens tussen de 3,5 tot 6 miljoen euro zal kosten - zal geen ander leven beschoren zijn.

Niet meer, wel duurder

President van Ferrari Luca di Montezemolo wil trouwens de exclusiviteit van het merk behouden. "Mijn focus voor dit jaar, en volgende jaren, is niet om te groeien in volume maar wel de exclusiviteit van Ferrari te vergroten. Dit beschermt onze marges en verkoopwaarde van onze wagens."

Blijkbaar wil Ferrari hun exclusiviteit bewaren door de modellen extreem duur te maken. Slim gezien, niet rijk worden door het volume te vergroten (Porsche?) maar wel door de prijs van elk model de hoogte in te sturen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws