Maken de Mini Coupé en Roadster plaats voor een sportwagentje?

mini-roadster-coupe-axed

Het toekomstige aanbod van Mini zou het wel eens zonder de Coupé en de Roadster moeten stellen. Die zouden plaats moeten maken voor een nieuw model op een groter platform.

Dat meldt het Australische Carsales. Toch zullen de twee guitige Mini's niet volledig vergeten worden want het volgende model wordt een sportwagentje met een coupé- en cabrioversie. Wat zou er dan veranderen? De verwantschap met de huidige Mini-modellen zal ver te zoeken zijn, de opvolger krijgt slechts enkele designkenmerken van het huidige gamma mee, denk aan de ronde koplampen. Mini zal in de toekomst een platform gaan gebruiken dat iets of wat groeit ten opzichte van de platforms die ze nu hanteren. Mini zou daarop dus ook een voorwielaangedreven sportwagentje kunnen bouwen.

specialleke

Daarmee zou de wagen extremer kunnen worden dan de huidige Coupé en Roadster. Daarvan werden er het afgelopen jaar 15.000 verkocht, een cijfer dat ze bij BMW niet echt hoog vinden en als het dan toch bij die aantallen blijft, kunnen ze er beter iets leuks van maken.

If we are only going to sell 15,000 a year of a certain model, we should make more of an effort to make it stand out, to make it jump off the road as something different but still identifiably a MINI”, klinkt het bij de bron.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws