Mazda RX-7, ben jij dat?

New-Mazda-RX7

We weten allemaal dat Mazda in de diepste grotten van Hiroshima werkt aan een spirituele opvolger van de RX-7. In een Japans magazine duiken er beelden - lees: renders - op van Mazda's nieuwe sportwagen. Laten we hopen dat Mazda goed kijkt naar het design op de plaatjes.

De RX-7 ziet er heerlijk uit op de Japanse tekeningen. Helemaal in stijl met de Kodo designrichting van Mazda houdt hij nog het midden tussen de oude RX-7, de nieuwe Mazda6 en een Lexus LFA. Drie wagens die er best wel mogen wezen.

In het artikel is er sprake van een doorontwikkelde Wankelmotor met waterstof technologie. Al lijkt ons een turbo in samenwerking met elektrische meuk een meer logische redenering. Hoewel de eerdere roddels - die dateren van de oertijd - het nog hebben over een lancering in 2013, wordt de datum nu verschoven naar ten vroegste 2017. Nog wel enkele nachtjes slapen dus. Dit zou trouwens ook betekenen dat de wagen zo'n tien jaar in ontwikkeling is geweest.

Wij kunnen enkel maar hintten aan Mazda dat het dringend tijd wordt om een nieuw RX-model de wereld in te sturen. In 2015 de nieuwe MX-5 en in 2016 de nieuwe RX-7... Wat denk je Mazda?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mesoerrie 21:09
afbeelding van Mesoerrie

Laten we hopen hé, maar hoeveel renders van een nieuwe Supra zijn er ook al de revue niet gepasseerd in de laatste 10 jaar...
Maar goed, met een RX-7 zoals op deze renders kan ik zeker leven! zeer knap!

Uw reactie