Toyota met Yaris naar WRC?

Eerder berichtten we al dat Toyota van de GT86 een rallyversie zou gaan ontwikkelen. Toch zou de Yaris meer kans maken om deel te nemen aan het WRC-kampioenschap.

Volgens Motorsport News is Toyota alvast druk bezig met de ontwikkeling van een Yaris voor het WRC kampioenschap. In eerste instantie willen ze wat aanvoelen of het iets voor hen is, om nadien de beslissing te maken al dan niet door te gaan met een volledige WRC-deelname. Vast staat dat ze bij Toyota in Keulen al bezig zijn met de ontwikkeling van een 1.6 turbomotor, zoals voorgeschreven door de FIA.

Sinds de winsten van de Celica's en Corolla's in de jaren '90 werd het wat stil rond de deelname van Toyota in de rallywereld. Toch zijn ze stelselmatig de verwachtingen aan het opschroeven, eerst met de Yaris R1 voor privé-teams, nu dus ook met de ontwikkeling van een concurrent voor de VW Polo en Hyundai i20.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin 14:22
afbeelding van Kevin

Elk jaartje een extra merk bij de WRC, een stille opmars maar ik zie het graag :) hopelijk ooit terug Seat :)

Mesoerrie 19:22
afbeelding van Mesoerrie

goed nieuws, zou mooi zijn moesten ze weer in Castrol livrei verschijnen

Cliff Haerden 14:15
afbeelding van Cliff Haerden

1600 blokken hebben ze ervaring mee :-) als je zo een 4AGE Blacktop neemt en daar een turbo tegen gooit kom je ver boven de 200pk en dat is een blok van 15 jaar oud of zo. Kunnen we als Toyo liefhebber ook weer eens motorsport kijken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws