Wordt dit de Jaguar XFR-S Sportbrake?

jaguar-xfrs-sportbrake-leak

Volgens Autocar is Jaguar druk bezig met het ontwikkelen van een performante break op basis van de XF Sportbrake. Die gebruikt dezelfde 5.0 V8 als de berline en produceert dus ook lekker 550 pk en 680 Nm. Alstublieft.

Volgens de gelekte details is de XFR-S Sportbrake goed voor een 0-100 tijd van 4,6 seconden en haal je er een topsnelheid mee van 300 km/u, al zal één of ander tuner daar wel een mouw aan willen passen als je dat niet genoeg vindt, want het systeem is elektronisch begrensd.

Jaguar zou de XFR-S Sportbrake rond de 80.000 Britse pond prijzen, daarmee zou hij iets duurder zijn dan de Mercedes E 63 AMG break en komt hij een pàk duurder uit dan de XF-Sportbrake modellen die nu al in het gamma zitten. Al moeten we daar wel de kanttekening bij maken dat de dikste XF Sportbrake op dit moment de 3.0 V6 diesel is en dat er verder enkel diesels in de catalogus staan voor de breakversie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:19
afbeelding van Techno Patat

Hoewel ik het wel heb voor snelle stations heb ik het niet echt meer voor deze!

De Sportbrake is een prachtwagen, maar het RS treatment van Jaguar is nu wel wat done voor mij. Vooral na de xk-rs gt (pf hoe noemde het nu weer?), en een XF RS en nu nog eens een sportbrake... En allemaal tzelfste kleur, zelfste specs, zelfste alles...

Dan had ik liever uit het niets een xk-rs gezien en 2j later een sportbrake RS! En geen sedan, geen GT,...

Uw reactie