Trekt de Formule1 in 2015 naar Azerbeidzjan?

De authoriteiten in Azerbeidzjan claimen dat het Formule1-circus volgend seizoen hun land zal aandoen. Met name de hoofdstad Baku wordt als locatie genoemd, een officieel bericht zou snel volgen.

"We have signed the deal with Bernie Ecclestone and will announce it officially with an event in Baku shortly." Dat zijn alvast de woorden van Azad Rahimov, Azerbeidzjaans Minister van Jeugd en Sport.

Baku kreeg eerder al een tweetal FIA GT-races over de vloer in 2012 en 2013. In november van dit jaar wordt in de hoofdstad de laatste race van de Blancpain Sprint Series gereden. Toch zal Azerbeidzjan nog een hele hoop moeten investeren en ontwikkelen, aangezien de eerdere circuits niet voldoen aan de F1-standaarden van Ecclestone en zijn buddies.

Vanop Wikipedia: De Republiek Azerbeidzjan (Azərbaycan Respublikası), is het grootste en dichtst bevolkte land in de Kaukasus. Azerbeidzjan ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië. Het land grenst aan de Kaspische Zee in het oosten, Iran in het zuiden, Armenië in het westen, Georgië in het noordwesten en Rusland in het noorden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws