smart-merk krijgt nog resem afgeleiden

smart-fortwo-2015-002

Met de voorstelling van de nieuwe smart fortwo en forfour is het tijd om verder te denken. Alhoewel we ons niet mogen verwachten aan een opvolger van de roadster, zit er een resem aan nieuwe varianten in de pijplijn.

Momenteel krijgen we de tweedeurs en de vierdeurs uit smartland, op termijn kunnen we ons ook verwachten aan cabriovarianten daarvan, een fortwo EV en een Brabus fortwo. Dat wist smart CEO Annette Winkler te zeggen.

Daarnaast zijn er ook plannen voor een kleine crossover. Die moet het dan gaan opnemen tegen de Renault Captur en Nissan Juke. Echter is de toekomst daarvoor nog heel vaag. Opmerkelijk is ook een verlengde forfour die in de pijplijn zit. Deze wagen zou het vooral moeten gaan waarmaken in de VS en China. De naam daarvan zou volgens de laatste geruchten bengelen op formore. Hoe betrouwbaar die informatie is, is maar de vraag.

Zonder Renault geen nieuwe smart

Dieter Zetsche, hoofd van Daimler, wist trouwens ook te zeggen dat zonder Renault - beide merken delen onderdelen voor de smart en Twingo - er geen nieuwe smart zou zijn. Of ze er ditmaal wel een succesverhaal van kunnen maken moet de toekomst uitwijzen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Sven 14:20
afbeelding van Sven

Maar een nieuwe Roadster zou er niet komen. :(

yoran 15:35
afbeelding van yoran

logisch, er is ook maar één geinteresseerde voor, ene S. uit R. ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws