"Alfa SUV komt in 2016 met 500 pk"

alfa-romeo-kamal-interior-2

Nee, het is geen 1 april, volgens recente berichten zou Alfa Romeo werken aan een concurrent voor de Audi Q5 en Porsche Macan. Die zou er in 2016 komen.

Alfa Romeo gooide een tijdje geleden nogmaals de planning voor de komende jaren online. Dat ze dat ongeveer elk jaar doen en dat die er elk jaar anders uitziet vormt geen bezwaar voor het aanzwengelen van de geruchten dat een SUV in de recentste tijdslijn staat. Die zou als zwaarste motor een V6 met 500 pk hebben, de dieselversie moet tegen de 350 pk aanschurken. Kijk even rond en je ziet dat daarmee de Audi SQ5 TDI in het vizier wordt genomen.

Bovenstaand model zou nochtans niet het grootste model zijn dat Alfa Romeo wil gaan ontwikkelen. De Italianen plannen een nog grotere SUV die de maten van de Volvo XC90 hanteert als norm. Die zou, net als de eerder vermelde kleinere SUV gebruik mogen maken van Alfa's nieuwe platform met achterwiel-/vierwielaandrijving.

geen alfa-mazda

In de kantlijn noteren we nog dat de roadster die Fiat/Alfa Romeo in samenwerking met Mazda ontwikkelt niet onder Alfa Romeo op de markt zal komen. Dat leiden we af uit de uitspraak van Marchionne dat er zolang hij grote baas is geen enkele Alfa buiten Italië geproduceerd zal worden. Die roadster zou wel onder Fiat/Abarth-badge kunnen gaan rijden.

Geloof jij de Italianen nog? En zit jij te wachten op een SUV van Alfa Romeo, met 500 pk dan nog?

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin300 13:54
afbeelding van Kevin300

Ik zit daar althans niet op te wachten, dat ze toch eerst eens een vervolg voor de 159 op de markt brengen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws