Renault komt in 2016 met pickup

renault-r5-coachbuilt-pickup

Renault kijkt al een tijdje naar mogelijkheden om een pickup te gaan aanbieden. De Europese markt is niet zozeer vragende partij, al zijn de Zuid-Amerikaanse en Australische markt dat wel. Tegen 2016 zou er een full-size pickup moeten staan, gebaseerd op de Nissan Navara.

Die Navara krijgt bij ons overigens een lichte facelift, terwijl de rest van de wereld een nieuw model krijgt dat veel meer op de Qashqai en Pulsar lijkt. Renault zou daar enkel de styling van aanpassen, omdat de ontwikkeling van terreincapaciteiten nu eenmaal één van de sterke punten van Nissan zijn. Daarom zou de grote Renault pickup naast de Navara in Thailand worden gebouwd. Hij zou een 2.5 viercilinder op diesel en eenzelfde motor op benzine krijgen, met vermogens van 160 tot 190 pk en een koppel tussen de 400 en 450 Nm.

Bij Renault hebben ze nu al een Logan pickup, die eigenlijk niets anders is dan een gerebadgede Dacia. Ook de op stapel staande Duster pickup zou in Zuid-Amerika de Renault-badge gaan dragen. Nissan herwerkte de Dacia Duster recent dan weer tot Nissan Terrano.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws