General Motors neemt (opnieuw) patent op de naam "Crossvolt"

chevrolet_volt_mpv5

General Motors had in 2011 al een patent genomen op de naam "Crossvolt", maar had er sindsdien niets mee gedaan. Afgelopen maand verviel het patent. Daarmee trekt General Motors geen streep over de crossover want ze hebben inmiddels een nieuwe aanvraag ingediend voor exact dezelfde naam.

De foto's in dit stuk dateren al van het autosalon van Bejing in 2010 en de benaming luidde toen "Volt MPV5 electric concept". Een flinke mond vol en allicht een hele klus om die benaming achteraan op het voertuig te krijgen. De productienaam werd niet veel later bekend gemaakt bij het registreren van de naam "Crossvolt", een naam die al een stuk vlotter over de tongen zou rollen.

Helaas is er met dit patent niets uit de bus gekomen en vorige maand is het patent dan ook vervallen. Nu blaast een nieuwe aanvraag voor dezelfde naam nieuw leven in de geruchten dat de Volt-crossover in productie gaat.

In januari gaat men de opvolger van de Volt presenteren, die ondertussen al een aantal jaren op de markt is. Het zou dus best kunnen dat ze op hetzelfde moment een crossover gaan presenteren waarmee je meer dan 4 volwassenen en 2 curver-boxen kan vervoeren.

Er is vorig jaar al een mule van de Chevrolet Orlando gespot tussen een colonne gewone Volt testwagens, dus deze keer is het waarschijnlijk wel raak.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws