Gooit Ford het reservewiel van de Ecopsort-achterklep?

ford_ecosport_004

Een goeie twee jaar terug brachten we het nieuws dat de Ecosport zou komen, voorzien van een reservewiel op de achterklep zoals alle stoere SUV's en terreinwagens. Nu denkt Ford eraan om op die keuze terug te komen, bij een facelift die de verkoop de hoogte in moet stuwen.

We hebben zelf even nagedacht over hoeveel Ecosports we de voorbije twee jaar al zijn tegengekomen, we kwamen uit op vier stuks waarvan eentje voor de deur van de lokale Ford-dealer. Tussen april en november 2014 verkocht Ford dan ook maar 11.257 EcoSports in Europa, terwijl Renault maar liefst 149.701 exemplaren verkocht van de Captur.

Dat uitblijven van hoge verkoopscijfers noopt Ford ertoe om vanaf mei een facelift aan te bieden. Die facelift zou het reservewiel-op-de-achterklep missen maar of ze zo het grote publiek zullen aantrekken, valt nog af te wachten. de versie mét reservewiel-op-de-achterklep zou volgens een woordvoerder nog steeds worden aangeboden zonder meerkost.

Behalve de wijziging aan de achterzijde heeft Ford ook verbeteringen in materiaal en een aangepaste ophanging in petto voor de EcoSport facelift.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 19:51
afbeelding van Waxweazel

Als uw directe concurrent 13 (!) keer meer verkoopt, dan scheelt er veel meer dan enkel een reservewiel en interieur vrees ik.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws