MINI werkt aan instap MINI MINI

miniminiminimini

Kan je nog volgen? Volgens de laatste geruchten werkt MINI samen met Toyota om een instapmodel te creëren in de line-up van het Britse merk. Die zou een stuk kleiner zijn dan de huidige modellen en dus meer in de spirit van het merk lopen.

Het is gek hoe samenwerkingen kunnen lopen. BMW en Toyota gingen een tijd terug akkoord om geregeld samen te zitten. Dat resulteerde tot nu in BMW die dieselmotor leent aan Toyota en de gezamenlijke ontwikkelen van de Toyota Supra/ BMW Z4. Daartegenover krijgt BMW dan weer de fuel-cell-kennis van Toyota.

Al lijkt het daar niet op te houden. Beide merken zouden namelijk in gesprek zijn over een nieuw betaalbaar instapmodel. Bij BMW zal dat dat een MINI worden (BMW heeft het Britse merk in handen). Opvallend daarbij is dat de wagen een stuk goedkoper en kleiner moet zijn dan de huidige MINI's.

Nieuw platform, nieuwe styling

Je moet geen vrees hebben dat BMW gewoonweg het platform van de Aygo zal lenen. Het merk plant namelijk om een compleet nieuw platform te ontwikkelen dat dan later ook door Toyota kan gebruikt worden. Dat is nodig, want BMW zou nu al nadenken over het toepassen van batterijen en elektromotoren op, in en onder het chassis.

Uiterlijk zou de MINI Minor, want dat is de werknaam, wat weg hebben van de Rocketman, een concept van een paar jaar terug. Althans, als we de geruchten mogen geloven natuurlijk...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws