Nog snellere Ford Fiesta in de maak

ford-fiesta-rs

Ford heeft aangekondigd dat ook de Ford Fiesta zou willen meespelen in het 200 pk plus segment. Is er een nieuwe RS in de maak?

Ford heeft aangekondigd dat het binnenkort wel eens met een nog snellere variant dan de Fiesta ST zou naar buiten komen. Nu RS en Ford Racing zijn samengesmolten tot Ford Performance hebben ze bij Ford namelijk beloofd van met 12 nieuwe modellen uit te komen voor het jaar 2020.

De manager van Ford Performance, Tyron Johnson loopt alvast met het idee van een Fiesta uit te brengen met nog straffere specificaties, maar het is nog niet duidelijk of dit ter vervanging is van de ST of los hiervan als RS gaat uitkomen.

mee met de concurrentie

Ford zou hiermee het gat willen opvullen dat er nu is tussen de Fiesta ST en de 2 jongens uit Frankrijk (208 GTI en Clio R.S. hebben beiden 200 pk), men wil zelfs verder gaan en ook het rijk van de Audi S1 en Mini Cooper JCW. ( +/- 230 pk) aanvallen.

Het huidige model van de Fiesta loopt al mee sinds 2008, maar zou toch nog 2,5 jaar moeten meegaan alvorens er een compleet nieuw model zou aankomen. De nieuwe snelle Fiesta zou gepland staan voor 2017.

Auteur: Auteur: Bram
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 15:08
afbeelding van Kevin

leuk nieuws maar helaas nog zo lang wachten :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws