Mini Minor voorzien voor 2018

2018_mini_minor_concept

Het is al sinds 2013 bekend dat Mini graag een "echte" mini wil uitbrengen, maar niet het geschikte platform hiervoor kon vinden. Nu komt er dan toch schot in de zaak.

Britse media hebben aangekondigd dat de nieuwe Mini Minor zou moeten uitkomen rond de jaarwisseling van 2018 naar 2019. Het is sinds 2013 geweten dat Mini Minor (in BMW handen) een nieuwe "echte" mini zou willen uitbrengen, maar ze dit niet op het UKL-platform van de hedendaagse Mini kunnen.

lange termijn

Er wordt dus gezocht naar een samenwerking met een andere constructeur en op dit moment heeft Toyota de beste papieren. Uit deze samenwerking zou dus een instap hatchback moeten verder komen onder naam van Mini Minor. Het gerucht gaat dat het productiemodel eind 2018 of begin 2019 zou moeten klaar zijn voor zijn debuut aan het grote publiek.

kleine concurrenten

Qua afmetingen zou deze Mini Minor ongeveer 3.450 mm lang worden, wat vergelijkbaar is met de recente Smart ForFour. Op gebied van design zou het een mix kunnen zijn tussen de Paceman en de Rocketman concept wagen, met nog een extra Brits accent hier en daar. We hadden het al over de samenwerking met Toyota, en bij hun zou de variant op de Mini Minor de opvolger moeten worden voor de huidige IQ. Alles onder voorbehoud uiteraard.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws