Renault zwaait Laguna eind deze maand uit

laguna_2013-edition_01

Renault zal deze maand de productie van de Laguna beëindigen. Na 22 jaar komt er een einde aan de middenklasser met deze naam. Dat bevestigden medewerkers van het merk aan Autovisie.

De Laguna werd in 1993 in het leven geroepen als opvolger van de Renault 21. Sindsdien werden drie generaties van de Laguna gebouwd, de laatste loopt alweer mee sinds 2007. Renault heeft besloten de naam niet verder te gebruiken bij zijn opvolger.

Een opvolger in het D-segment komt er dus wel, Renault is al druk bezig met de praktische tests en zal de wagen volgens verschillende bronnen in september voorstellen op het autosalon in Frankfurt. Of we dan zowel de opvolger van de Mégane als die van de Laguna zullen zien, is nog een vraag.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Rob 11:53
afbeelding van Rob

En toch vind ik het een mooi model. Toegegeven, de sedan is poepsaai, maar als station in de GT uitvoering, in het blauw, met spaakvelgen? Gewoon mooi....

Je hoort gelukkig ook niet allerlei horrorverhalen over deze generatie. Iets wat je niet kon zeggen van de generatie hiervoor. Dat was echt een rijdende ramp... De betrouwbaarheid van deze Laguna lijkt zelfs gewoon goed. Wie dat 10 - 15 jaar geleden durfde te zeggen werd voor gek verklaard... ;-)

Het is jammer dat het interieur zo gewoontjes is. Een beetje "Franse slag" had het afgemaakt. Nu kun met wat leer hier en daar er nog wel wat toonbaars van maken, maar het is wel erg Duits....

Oja, de coupe is gewoon briljant. Geweldig ontwerp. Je ziet hem niet vaak, maar als ik hem zie kijk ik hem toch even na.

Wim 13:27
afbeelding van Wim

volgens de legende is deze ook echt goed gebouwd om mensen terug te winnen

Waxweazel 15:24
afbeelding van Waxweazel

Volgens de realiteit is de Laguna goed gebouwd.
Maar de (negatieve) legende blijft ronddwalen -_-

Rob 15:44
afbeelding van Rob

Naja, mij hebben ze de laatste jaren wel overtuigd hoor ;-)

Maar van een slecht imago kom je niet zomaar meer af. Dat is toch iets wat de massa bij blijft. En geheel ongelijk geef ik de massa niet. Renault heeft nog niet zo heel lang geleden echt troep gebouwd.....

Een slecht imago heb je zo opgebouwd, een goed imago opbouwen is een hels karwei en je slechte imago veranderen in een goed imago is helemaal een lijdensweg.... Hoe onterecht het soms ook is, zo werkt het nu eenmaal..

BertR. 12:04
afbeelding van BertR.

Ik ga je missen, Laguna Coupé :'-(

UNSTABLE_CARPORT 12:37
afbeelding van UNSTABLE_CARPORT

Ik hoop dat mijn Coupé nog lang meegaat. Altijd grappig om mensen te zien instappen en uitstappen achteraan :D

Techno Patat 13:45
afbeelding van Techno Patat

Kzou dan wel uwe carport met een vijs extra vastzetten ze makken, de eerstvolgende windvlaag ligt ze anders op uwe coupé!

Kevin 22:07
afbeelding van Kevin

Laguna, je was toch een streling op het oog, We gaan je toch missen hoor ;)

Filipke 08:37
afbeelding van Filipke

Ook ooit een break gehad, de 1.5 Dci, beetje traag maar toch een fijn sturende machine. Onlangs prijs laten maken voor terug een break, 2 liter automaat, in da blauw me die zwarte wielen .... maar toch de stap niet durven zetten. Uiteindelijk een 120d facelift geworden vooral vanwege het nieuwere concept en de ZF automaat.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws