Wat?! Toekomstige Honda CR-Z dumpt hybridetechnologie, gaat voor sportiviteit

honda-cr-z_01_0

Ken je de CR-Z nog, de spirituele opvolger van de sportieve CRX met een flauw groen imago? Wel, de opvolger daarvan zou wel eens compleet terug kunnen grijpen naar het sportieve recept met de motor van de Civic Type-R. Nu praten we Honda!

Honda mag dan wel wat van zijn rijdersimago kwijt zijn. Binnenkort staat er toch een Civic Type-R met 306 pk en een van de pot gerukte NSX bij de dealer. Het Japanse merk lijkt dus terug wat zijn sportiviteit te gaan uitspelen. Nu komt er ook nog eens het nieuws naar buiten - via het Honda's R&D center in Tochigi - dat de RC-Z een sportievere opvolger gaat krijgen.

Dat mag ook wel, want er waren hoge verwachtingen van de CR-Z die niet konden ingelost worden. Natuurlijk was het knap dat ze hybridetechnologie gebruikten in een knapgelijnde - nu ja; futuristische - coupé. Maar het ding miste wat pit. Die zouden ze nu gaan zoeken met de 2.0-liter viercilinder van de Civic Typ-R. In een ietwat bravere configuratie, maar het zal alvast beter zijn dan de 137 pk en schamele 190 Nm die de krachtbron van de CR-Z wist op te wekken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws