Skoda toont dit jaar nog nieuwe zevenzitter

skoda-snowman-render-suv_01

In Tsjechië werkt Skoda al enkele jaren noest aan een SUV met zeven plaatsen. Het uiteindelijk productiemodel zouden we volgens de laatste geruchten dit jaar nog te zien krijgen. Waarmee het dochterbedrijf van Volkswagen perfect op schema ligt.

Al in 2013 was er sprake van een ruime SUV met zeven zitplaatsen en een Skoda-logo op de koffer. Toen werd er gehint naar een lancering in 2016. Een jaar dat ze met gemak gaan halen, want volgens nieuwe geruchten zal Skoda op het einde van dit jaar de wagen voorstellen tijdens een speciaal evenement in Tsjechië. Volgend jaar zal de SUV dan zijn groot debuut beleven op het autosalon van Genève.

skoda-snowman-render-suv

Snowman

Tot nog toe heeft Skoda geen 'volwaardige' SUV, maar met de komst van dit model met zeven zitplaatsen komt daar verandering in. Onderhuids het MQB-platform dat ook onder de nieuwe Superb rust. Met naar alle waarschijnlijk voorwielaandrijving en optionele vierwielaandrijving. Die zeven zitplaatsen zullen ook optioneel zijn. Het is te zeggen, net zoals bij de BMW 2 Reeks Gran Tourer zal je iets dieper in de buidel moeten tasten voor de twee stoeltjes in de koffer.

Welke naam ze de grote Skoda blijft nog een mysterie. Al wordt er gegokt op Snowman of Polar. Lang wachten is het alleszins niet meer.

Render via RM Design

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 10:57
afbeelding van Kevin

Spannend, ik ben allezinds curieus ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws