Facelift Toyota GT86 krijgt nieuws onder en rond de motorkap

2016_toyota_gt_86_facelift

In 2016 krijgt de Toyota GT86 een milde ingreep. Niet enkel de buitenkant krijgt wat vernieuwing, ook onder de motorkap gaat er wat gerommeld worden om mee te blijven met de tijd.

Via de Australische media is duidelijk geworden wat de veranderingen gaan zijn voor de Toyota GT86 voor het modeljaar 2016. Om te beginnen gaat de turboloze 2.0-liter behouden worden maar zou die zo'n 211 pk gaan leveren in plaats van de gekende 200 pk. Los van dit extra vermogen zou ook de efficiëntie van het blok worden aangepast zodat er tot 7% meer rendement uit dezelfde slok benzine kan gehaald worden.

Designwijzigingen

Standaard komt de opgefriste GT86 met dempers van Sachs, een versterkt subframe achteraan en algemene verbeteringen voor het chassis afkomstig van Gazoo Racing. Tenslotte liet een bron dicht bij het designhuis van Toyota vallen dat een aantal panelen aan de buitenkant gaan herbekeken worden maar dat de veranderingen niet te radicaal zouden zijn. Vanzelfsprekend zijn de updates waarmee de GT86 gaat komen ook voor de Subaru BRZ en over de grote plas ook voor de Scion FR-S.

De vernieuwde GT86 of BRZ mogen we halfweg 2016 in onze showrooms verwachten.

Auteur: Auteur: Bram
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws