Johnson Controls wil van automotive-tak af

johnson-controls-car-seats_02

Johnson Controls wil stoppen met de productie van autozetels, -deuren en -interieurs. Ze zien geen nut in verdere investeringen voor de ontwikkeling van nieuwe auto-onderdelen en willen focussen op investeringen in koeling en verwarming waar een hogere marge op gehaald kan worden.

Johnson Controls heeft al wat zakenbanken aangesproken die de verkoop van de automotive activiteiten moeten regelen. Vorig jaar haalde die tak nog 4,5 miljard binnen van de 387 miljard omzet die de groep maakte. Het nieuws over een afsplitsing is van belang voor de werknemers in Assenede. Een verkoop van de automotive-afdeling lijkt echter niet eenvoudig te gaan worden, aangezien de markten in China en de VS volgens analisten over hun hoogtepunt heen zijn.

De afdeling in Brussel, waar klimaatcontrole voor gebouwen wordt ontwikkeld en geproduceerd blijft buiten schot. Of de accu-afdeling mee in de verkoop gaat, is ons niet ter ore gekomen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
brusseel dimitri 12:03
afbeelding van brusseel dimitri

volvo zal ook in de toekomst moeten kijken ook zij moeten vechten voor de nieuwe modellen in gent te bouwen nu mag ook onze regering aantonen hoe belangerijk we zijn voor hen.
zij willen hebben dat we werken tot 67 dan moeten ze er ook kunnen voor zorgen dat we aan het werk kunnen blijven.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws