BMW X1 passeert misschien wel langs de M-afdeling

bmw_x1_m_render

Een BMW X1 die een M-variant krijgt? Het zou wel eens het antwoord kunnen zijn op het Q3 geweld van Ingolstadt. Een interne bron bij BMW weet er meer van.

Het Australische automagazine Motoring heeft iemand bij BMW aan de tand kunnen voelen over een mogelijke M-variant van de tweede generatie X1. De X1 die eind dit jaar zijn debuut gaat maken voor het grote publiek zou niet enkel de plug-in toer opgaan, maar ook de performance kant opzoeken. "Een M-versie van BMW's kleinste SUV zou zeker een aanvulling kunnen zijn op het gamma, maar er is nog geen groen licht gegeven", aldus de bron.

Op dit moment is de X1 in 25i trim de topper in het gamma. Die haalt uit zijn 2-liter benzinemotor 231 pk en 350 nm koppel. Dat maakt die uitvoering al 235 km/u snel en een sprint van 0 naar 100 km/u is in 6,5 seconden afgewerkt. Als we dan logischerwijs gaan afronden naar boven zou de X1 M rond de 300 pk moeten uitkomen met de nodige cosmetische ingrepen om het allemaal wat potenter te maken. Doe hier een aangepaste ophanging, grotere remmen en sportievere uitlaat bij en we krijgen misschien binnenkort wel materiaal voor een duotest met die andere "snelle kleine" uit de Audi stal.

De nieuwe X1 staat pas eind dit jaar in de etalage, dus is het weinig waarschijnlijk dat we ook volgend jaar de X1 M zouden te zien krijgen. Als hij komt, zal het iets voor 2017 worden. Wordt hopelijk vervolgd.

Auteur: Auteur: Bram
Reacties: 0 reacties

Tags

bmw, x1, m

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws