Heet: Mazda neemt 450 pk sterke RX-9 mee naar Tokio

mazda-coupe-concept-tokio-2015_2

Ja, wrijf maar in je handen, want volgens de laatste geruchten neemt Mazda een sportwagen mee naar het autosalon van Tokio met een wankelmotor met twee rotoren en een two-stage elektrische turbo. De Mazda RX-9 zeg maar.

Hoewel het momenteel geruchten zijn (van een goed geïnformeerde bron) lijkt het niet helemaal onlogisch dat Mazda een RX-9 zal voorstellen op het autosalon van Tokio. Zo weten we sowieso dat Mazda een sportwagen meeneemt naar het salon. Simpelweg omdat ze daar zelf al een teaser van hebben uitgestuurd. Daarnaast wisten we bij de persvoorstelling van de MX-5 te ontfutselen bij enkele ingenieurs van Mazda dat we de wankelmotor niet ten dode mochten opschrijven. Al zou 'ie nooit meer in zijn gekende vorm ten tonele treden.

Tijd voor het laatste stukje informatie, want volgens een bron bij Mazda zal de conceptwagen op het salon van Tokio de RX-9 zijn met een 800c wankelmotor met dubbele rotor en een two-stage elektrische turbo. Die zou goed moeten zijn voor 450 pk. En plots... kijken we een stuk harder uit naar het autosalon van Tokio dat eind deze maand van start gaat.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kfz.44 20:18
afbeelding van Kfz.44

Alleen mag je om de 100.000 km een revisie ondergaan met de wankelmotor. Weliswaar een mooi stukje techniek maar de reden waarom de RX-8 vandaag de dag zo goedkoop aangeboden wordt tweedehands. En nog goedkoper met een defecte/te reviseren motor.

Uw reactie