Plot MINI een 300 pk sterke Clubman?

mini-cubman-vision-gran-turismo-6_5

Volgens Britse media plant MINI een hetere variant van de Clubman JCW met 300 pk om het rechtstreeks op te nemen tegen de Ford Focus RS. Het blok zou daarbij vanuit de BMW 330i komen. Lariekoek?

Er zijn van die geruchten die je moeilijk kan geloven. Echter heeft het verleden ons geleerd dat bij MINI alles kan; van opgepompte driedeurcrossovers tot vierwielaangedreven JCW-uitvoeringen. Het is dus niet ondenkbaar dat het Britse merk zich wilt vervoegen in de hogere rangen van de Hot Hatch-wereld. Daarin kom je kanonnen genre Ford Focus RS en Honda Civic Type-R tegen, dus MINI zal met iets potent moeten afkomen.

Volgens een insider plant het merk dat ook. Als basis dient de JCW-uitvoering, maar die zou dan het viercilinder blok krijgen vanuit de BMW 330i. Met het nodige gekietel zou de 'Clubman 30i' daardoor goed zijn voor 300 pk op de vier wielen. Een lancering zou alvast nog enkele jaren op zich laten wachten. Eerst zien, dan geloven.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
GeoBem 10:25
afbeelding van GeoBem

Niet zo onwaarschijnlijk als jullie denken...

De MINI F54 Clubman is volledig gebouwd op hetzelfde platform als de BMW X1 en de 2-serie Active/Gran Tourer. In de huidige MINI F56 JCW zit al hetzelfde blok als de X1 25i en de 225i A/GT. Dit is in basis ook hetzelfde blok als de 325i en 330i (B48-type motor) dus het is voor BMW/MINI een eitje om dit blok aan te passen, op te voeren naar een veilige 300pk en in de MINI Clubman te proppen.

En zoals eerder gezegd, de Clubman zit op hetzelfde platform als de X1 en de 2 A/GT waar xdrive op beschikbaar is. Deze technologie zal (ja, dat is eigenlijk al geweten) beschikbaar zijn op de Clubman. Waarom niet op de JCW? ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws