Blijft Alpine weg van het autosalon in Genève?

renault-alpine-vision-concept_7

Morgen is het zo ver. Dan gaan de eerste deuren open van het autosalon in Genève, daags voor de eerste officiële persdag. Maar we gaan als journalisten een leuk merk missen. Want als de geruchten kloppen, zal Alpine niet aanwezig zijn op de Zwitserse beurs. Say what?

Verrassingen zijn er altijd op een autosalon. Maar Renault dat haar nieuw geïntroduceerde submerk Alpine niet wil tonen op het salon van Genève is wel erg onverwacht. In de afgelopen weken toonde Alpine haar nieuwe Vision Concept, niet alleen online maar ook op een klanten- en persevenement in Monaco. Om dan plots niet te willen verschijnen op het meest prestigieuze autosalon is gewoon vreemd.

Officieel wil Renault (nog) niet reageren. Interne bronnen zeggen dat Renault het salon van Genève niet de goede omgeving vindt om de wagen te lanceren. Een leuk excuus om de echte reden, die we niet kennen, te verdoezelen.

Los daarvan, Renault heeft wel de nodige focus gelegd op Alpine. Zo zal er de komende twaalf maanden gewerkt worden aan een productievariant van het Vision Concept. Begin volgend jaar moet die commercieel gelanceerd worden. De productie vindt plaats in Dieppe, Frankrijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws